Home » Oostenrijk » Skidorp St. Ulrich am Pillersee print deze pagina
icon skigebied St. Ulrich am Pillersee

Skidorp St. Ulrich am Pillersee (Oostenrijk)

Algemene info

De Tiroolse gemeente St. Ulrich biedt voor de wintersporters misschien geen waaier aan mogelijkheden, maar dat zal de skiër of snowboarder niet deren. Zij komen namelijk naar Pillerseetal voor slechts een ding: de pisten onveilig maken. Dat zal hen bovendien aardig kunnen lukken dankzij het uitgebreide pistenetwerk van 95 kilometer. Verder kan je in deze omgeving genieten van de overdonderde natuur tijdens een van de wandelingen of even een pauze nemen in de plaatselijke bar. Alles is aanwezig in St. Ulrich, maar telkens in beperkte mate. Dat zorgt ervoor dat het hier gezelligheid troef is en de rust je tegemoet komt wanneer je het dorp binnenkomt. Wat kan je je nog meer wensen tijdens een wintervakantie.

Skigebied

Pillerseetal

Hoogteligging dorp

845 m

Aantal km piste

95 km in skigebied Pillerseetal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
41 46 8 9 12 5 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5354-5630440

E-mail: stulrich@pillerseetal.at

Website: www.pillerseetal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

St. Ulrich heeft zelf geen skischool waar je naartoe kan trekken om de nodige technieken aan te leren. Maar niet gevreesd, want in het skigebied Pillerseetal is er immers wel een gevestigd waar je terecht kan. Zo kunnen de wintersporters hun vaardigheden tot in de puntjes beheersen. Er zijn hier groepslessen voor de skiërs waaraan je kan deelnemen en daarvoor moet je dagelijks 55 euro op de tafel leggen. Maar je kan ook kiezen voor een groepsles als snowboarder en dan komt de prijs neer op 45 euro per dag. Zij krijgen wel iets minder les en worden slechts 2 uur per dag begeleid. Als je daarentegen een individuele les wil krijgen, kan je dat eveneens in deze skischool voor 170 euro per dag. Het is bovendien ook mogelijk m zelf te bepalen hoeveel uur je op deze manier les wil krijgen.

Kinderinfo

In de skischool kunnen ook de kinderen terecht om voor het eerst in aanraking te komen met de wintersport. De mascotte is Bobo de pinguïn en hij neemt de kinderen op sleeptouw terwijl de instructeurs jouw telgen ook mee begeleid. Spelenderwijs krijgen ze het skiën in deze school stilaan onder de knie en wordt het geen opgave om dagelijks de latten aan te trekken. Bovendien kunnen de kinderen ook tijdens de middagpauze opgevangen worden en kunnen ze samen met hun kersverse vriendjes en vriendinnetjes lunchen. Een dag op de pisten komt ook voor hen neer op 55 euro, hoeveel de middagopvang precies kost is echter niet bekend.

Activiteiten

Er worden maar weinig activiteiten georganiseerd in St. Ulrich, maar niet ver van deze gemeente ligt het dorpje Fieberbrunn en daar valt er altijd wel wat te beleven. Je kan er immers tot rust komen in de sauna of een duik in het zwembad nemen, maar evengoed kan je een snelheidskick krijgen tijdens het kiten. Als je toch niet zo een waaghals bent, kan je nog altijd de natuur verkennen via een van de uitgestippelde wandelroutes of rodelen.

Sport & Fitness

Wie een wintersporter in hart en nieren is, maar toch ook eist dat er op de pisten voldoende afwisseling is, kan niet missen in het skigebied Pillerseetal. In deze regio zijn namelijk 95 kilometer aan pisten aanwezig. Er zijn echter hoofdzakelijk eenvoudige en middelzware afdalingen gevestigd waardoor de pro hier snel uitgekeken zal zijn. Maar snowboarders kunnen zich dan weer helemaal uitleven en hun grenzen verleggen in een van de twee funparken of in de halfpipe. Daarnaast hebben ook de langlaufers in deze regio alles wat hun hartje begeert en zullen ze zich met 60 kilometer loipen niet  gauw vervelen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Om na een lange dag op de pisten even op adem te komen, kan je best in St. Ulrich naar een van de plaatselijke cafés trekken. In totaal zijn er 5 pubs aanwezig en is er voor de liefhebbers ook nog altijd een wijnbar waar ze hun favoriete wijnen kunnen proeven en nieuwe dranken ook kunnen ontdekken. Maar om van een glaasje wijn te genieten kan je evengoed op restaurant gaan. Dan kun je bovendien ook nog eens de plaatselijke hoogstandjes ontdekken.

Afstand tot Brussel

713 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Fieberbrunn

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?