Home » Oostenrijk » Skidorp St. Veit im Defereggental print deze pagina
icon skigebied St. Veit im Defereggental

Skidorp St. Veit im Defereggental (Oostenrijk)

Algemene info

St. Veit is de hoogst gelegen gemeente in Osttirol. Hier kan je genieten van alles waar een wintervakantie werkelijk om draait, namelijk de wintersport. Hier word je niet afgeleid door wekelijkse evenementen of tientallen activiteiten. In het Defereggental is het mogelijk voor de skiërs en snowboarders om hun tijd door te brengen op de pisten en ook langlaufers krijgen een uitgebreid loipeaanbod. Verder is St. Veit voornamelijk een rustig oord, waar je niet gestoord wordt door de après-ski. Er is ook geen skischool in deze gemeente gevestigd, waardoor je even naar St. Jakob moet om de nodige lessen te volgen.

Skigebied

Urlaubsregion Defereggental

Hoogteligging dorp

1500 m

Aantal km piste

36 km in skigebied Urlaubsregion Defereggental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
17 37 3 4 2 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4879-6660

E-mail: stveit@defereggental.at

Website: www.defereggental.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

In de gemeente is zelf geen skischool gevestigd, maar je kan altijd naar St. Jakob trekken om de nodige skilessen te volgen. Daar kunnen de leraren je zorgvuldig begeleiden en de kneepjes van de sport beter leren beheersen. Als skiër kan je een groepsles volgen in deze school waarvoor je dagelijks 50 euro moet neertellen. Snowboarders komen er zeker niet goedkoper vanaf en zij moeten voor dezelfde voorwaarden 60 euro op de tafel leggen. Daarnaast kan je nog altijd opteren voor een privécursus en komen de prijzen neer op 185 euro per dag. Om die kosten wat te drukken, kan je wel zelf bepalen hoeveel uren les je neemt en zo heb je het heft volledig in eigen handen.

Kinderinfo

Voor kinderopvang kan je in deze gemeente ook niet op al te veel hulp rekenen. De meeste crèches en clubs zijn namelijk in een skischool gevestigd en voor de nodige opvang zal je ook hier weer richting St. Jakob moeten trekken. Kinderen tussen 3 en 4 jaar  zijn er welkom in de voormiddag en hoeven ze de sneeuwmat nog niet te betreden. Ouders betalen hiervoor bovendien 27 euro per dag. Vanaf 4 jaar kunnen jouw telgen wel al op de latten staan en begeleid worden door de instructeurs. Voor een volledige dag op de pisten betaal je als ouder echter 45 euro. Als de kinderen bovendien nog in de opvang verblijven tijdens de middagpauze kost het nog eens 12 euro.

Activiteiten

De activiteiten die je naast de pisten kan doen zijn bovendien ook bijzonder schaars. Als je er eens een dagje tussenuit wil, kan je maar beter naar Lienz trekken. Verder is het mogelijk om een winterwandeling te maken met een van de verschillende wandelroutes. Om te rodelen, golfen, kajakken en paardrijden moet je eveneens in Lienz zijn.

Sport & Fitness

St. Veit maakt deel uit van het skigebied Defereggental en daardoor zullen de skiërs en snowboarders zich er niet gauw vervelen. Op hen ligt er namelijk een gevarieerd aanbod aan pisten en loipen te wachten waarop ze de tijd van hun leven kunnen spenderen. Zo zijn er 57 kilometer aan pisten en hebben de boarders ook nog eens een funpark en een quarterpipe ter beschikking. Het merendeel van de pisten kleurt hier rood, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat er in deze regio geen plaats is voor beginners of professionals. Verder worden ook de langlaufers hier op handen gedragen, want zij kunnen zich uitleven op een loipenetwerk van maar liefst 75 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Verwacht hier geen grootse feesten en een levendige uitgaansbuurt. St. Veit staat garant voor rust en kalmte en trekt die lijn ook resoluut door bij de après-ski. Er zijn in deze regio geen cafés, bars of pubs aanwezig waar je iets kan gaan drinken, maar aarzel niet om af te zakken naar Hopfgarten of St. Jakob om je dorst te lessen. Je kan hier wel gezellig dineren in een van de 6 restaurants en er een aangename avond spenderen terwijl je aan het genieten bent van de plaatselijke keuken.

Afstand tot Brussel

1099 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Lienz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?