Home » Oostenrijk » Skidorp Steinach in Tirol print deze pagina
icon skigebied Steinach in Tirol

Skidorp Steinach in Tirol (Oostenrijk)

Algemene info

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol bevindt zich de gemeente Steinach in het noorden van het skigebied Wipptal. De rivier Sill stroomt door deze gemeente, maar ook door de aanwezigheid van het meer Obernberger kan de natuur je alleen maar betoveren. Er zijn honderden kilometers aan wandelwegen in deze omgeving en dat heeft zo zijn redenen. De landschappen zijn een van de grootste troeven waarmee Steinach kan uitpakken. Voor de wintersporters die houden van rust zijn de pisten dan weer uitermate geschikt. Er is amper een netwerk van 27 kilometer voorzien, maar wie geen kilometervreter is, zal daar niet om geven.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Wipptal: Steinach & Gries

Hoogteligging dorp

1048 m

Aantal km piste

24 km in skigebied Wipptal: Steinach & Gries

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
9 10 9 3 2 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5272-6270

E-mail: tourismus@wipptal.at

Website: www.wipptal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Als je voor de eerste keer op wintersportvakantie kom, kan je maar beter wat lessen nemen in de skischool van Steinach in Tirol. Daar staan immers verschillende instructeurs voor je klaar met handige tips om de nodige technieken zo snel mogelijk te beheersen. Skiërs kunnen er lessen volgen voor 48 euro per dag, maar je kan ook een uitrusting huren en dan komt de prijs neer op 58 euro. Snowboarders hoeven slechts 45 euro te betalen. Let wel, zij krijgen 2 uur minder les. Daarnaast kan je nog altijd kiezen voor een privécursus van 145 euro. Dat lijkt misschien duur, maar in de meeste scholen lopen de prijzen al gauw op tot 200 euro.

Kinderinfo

Kinderen kan je vanaf 4 jaar veilig achterlaten in Hansi's skischool. Ondertussen kunnen de ouders zorgeloos op de pisten vertoeven en hun telgen kunnen op de oefenweide de basis aanleren. Verder wordt er op het einde van de week een skiwedstrijd georganiseerd en krijgt elke deelnemer een medaille mee naar huis. Je kan ervoor kiezen om een oefendag te nemen als je er niet zeker van bent dat je kinderen wel van de wintersport houden. Dat kan de prijs wat drukken. Anders betaal je dagelijks 41 euro als ouder. Ook voor hen kan je uitrustingen huren en afhankelijk van hun maat betaal je een supplement.

Activiteiten

Steinach ademt natuur uit, in deze gemeente kan je niet voorbij de 500 kilometer aan bewegwijzerde routes en ben je haast verplicht om een van de winterwandelingen te maken. Natuurlijk zal je allerminst teleurgesteld worden als je bekijkt in wat voor een prachtige omgeving het dorp zich bevindt. Maar er zijn ook verschillende sporen waardoor je aan tobogganing kan doen en laat je schaatsen eveneens niet thuis als je naar dit dorp komt, maar laat je beste trucs zien op het ijs. Verder ligt hier nog het meer Obernberger waar je zowel in de zomer als in de winter steil achterover valt van al die natuurlijke schoonheid.

Sport & Fitness

Deze gemeente maakt deel uit van het Oostenrijkse skigebied Steinach & Gries en daardoor kan je naar hartenlust skiën en snowboarden in deze omgeving. Het oord is voornamelijk geschikt voor mensen die het massatoerisme een beetje proberen te ontvluchten, maar al enige ervaring hebben in de wintersport. Zo zijn er voor hen verschillende rode en zwarte afdalingen gevestigd in het pistenetwerk van 28 kilometer. Snowboarders kunnen hier bovendien nog gebruik maken van het funpark, de halfpipe en de quarterpipe waardoor ze zich niet gauw zullen vervelen. Verder hebben de langlaufers hier geen enkele reden tot klagen, want voor hen zijn er maar liefst 70 kilometer aan loipen voorzien.  

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Steinach kom je niet om elke avond op café te zitten. Hier kan je af en toe gezellig iets gaan drinken in de bar of pub, maar het aanbod laat niet toe dat je hier tot in de vroege uurtjes aan de toog blijft hangen. Wat je wel kan doen, is proeven van de Oostenrijkse lekkernijen in een van de restaurants. Daardoor is het uitgaansleven in Steinach eerder beperkt en gaat het er voornamelijk gemoedelijk aan toe. Ben je bovendien wat uitgekeken op de pubs en cafés, kan je nog altijd eens een kijkje gaan nemen in de pianobar.

Afstand tot Brussel

888 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Steinach in Tirol

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?