Home » Oostenrijk » Skidorp Stuben print deze pagina
icon skigebied Stuben

Skidorp Stuben (Oostenrijk)

Algemene info

Stuben photo, copyright: Tourismusbüro Stuben am Arlberg

In Stuben is de wintersport groot geworden, deze gemeente is met de befaamde skileraar Hans Schneider een van de grondleggers van alpine skiën. Eenmaal in Stuben gearriveerd zal je merken dat het oude dorpscentrum al talrijke decennia onveranderd is gebleven. Voor de wintersporters valt er in deze regio heel wat te beleven, zij kunnen hun vaardigheden bijschaven in de skischool en verder deze aangeleerde technieken uitproberen op de talrijke pisten. Ook zijn er voor de waaghalzen verschillende diepsneeuwpisten waaraan ze zich kunnen wagen. De après-ski gaat er eerder gemoedelijk aan toe waardoor deze bestemming ook ideaal is voor gezinnen. De kinderen worden immers maar al te graag opgevangen in de skischool.

Skigebied

St. Anton-St. Christoph-Stuben

Hoogteligging dorp

1407 m

Aantal km piste

128 km in skigebied St. Anton-St. Christoph-Stuben

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
48 66 14 18 18 6 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5582-399

E-mail: info@stuben.at

Website: www.stuben.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In de skischool van Stuben ben je niet zomaar een toevallige passant, hier worden de instructeurs jouw partner in de sneeuw en begeleiden ze jou opdat je een volwaardige skiër of snowboarder wordt. Daarvoor kan je enkele groepslessen volgen tijdens jouw wintervakantie. Als skiër betaal je 52 euro per dag om op de pisten te staan met een bekwame leraar. Ook snowboarders kunnen aan dit tarief leren hoe ze op hun board moeten staan. Verder kan je deze technieken ook allemaal aanleren tijdens een persoonlijke begeleiding. Dan gaat de volle aandacht naar jou uit, maar moet je ook iets meer op de tafel leggen. Een privécursus kost immers 200 euro per dag en voor elke extra persoon tel je nog eens 16 euro neer.

Kinderinfo

Om ervoor te zorgen dat ook jouw kinderen zich helemaal thuis voelen in Stuben en vertrouwd geraken met de wintersport is er in de skischool een apart team aanwezig dat zich ten volle richt naar de kinderen. Zij bieden jouw telgen een speciaal leerprogramma aan waarbij de kinderen in kleine groepjes worden onderverdeeld en ze de theorie krijgen aangeleerd via allerhande spelletjes. Op het einde van de week wordt deze leerrijke periode bovendien afgesloten met een skiwedstrijd, met als kers op de taart een medaille voor iedereen. Want in Stuben zijn er geen verliezers. Om deze skilessen te kunnen volgen, moeten de ouders 52 euro per dag op de tafel leggen, maar dan blijven de kinderen ook in de middagopvang. Weet wel dat ze dan nog geen lunch hebben gekregen.

Activiteiten

Als je de wintersport toch niet zo een leuke bezigheid vindt, kan je nog altijd een goed boek uitlenen in de plaatselijke bibliotheek, eens in de winkeltjes in het dorpscentrum gaan kijken of een trip naar St. Anton of Lech maken. Daar valt er immers heel wat te beleven als je de latten liever een de kant laat staan.

Sport & Fitness

De belangrijkste sporten gedurende de wintermaanden in Oostenrijk zijn zonder twijfel snowboarden, skiën en langlaufen en dat is in Stuben niet anders. Het skidorp maakt deel uit van St. Anton-St. Christoph-Stuben en daardoor kunnen de vakantiegangers op een sneeuwzekere hoogte een prachtige wintervakantie beleven. Hier ben je namelijk verzekerd van een laagje sneeuw van november tot april. De skiërs en snowboarder kunnen in deze regio gebruik maken van een pistenetwerk van in totaal 128 kilometer en langlaufers hebben dan weer 58 kilometer loipen waarop ze zich kunnen amuseren. Verder ligt er met het funpark nog een leuk extraatje op de snowboarders te wachten wanneer ze naar dit oord afzakken.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Om de dag sfeervol af te sluiten, kan je in een van de 6 restaurants van Stuben gaan proeven van de overheerlijke keuken die Oostenrijk te bieden heeft. Als je een reis naar deze gemeente plant, wees je er dan ook van bewust dat de hotels hier prachtige restaurants aanbieden en laat dat een doorwegend element zijn in je eindbeslissing. Zo scoren Hotel Gasthof Mondschein, Hotel Post en Hotel Hubertushof  enorm goed. Verder kunnen toeristen ook nog samenkomen in bars en pubs, maar daarvan is het aantal eerder beperkt. In slechts 4 cafés kan je iets gaan drinken, maar daar blijft het bij. Dat zorgt er wel voor dat het 's avonds in Stuben geen heksenketel wordt, maar de stad het ritme van dag en nacht volgt.

Afstand tot Brussel

850 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich

Dichtstbijzijnde treinstation

Langen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?