Home » Oostenrijk » Skidorp Thiersee print deze pagina
icon skigebied Thiersee

Skidorp Thiersee (Oostenrijk)

Algemene info

Thiersee ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol en beschikt over een bijzonder klein skigebied dat ideaal is voor beginners en gezinnen. In de skischool kunnen de toeristen de wintersport onder de knie krijgen en hun nieuwe technieken oefenen op de brede pisten. Verder kan je in deze gemeente nog altijd naast de pisten deelnemen aan een aantal activiteiten om zelf wat variatie in de reis te stoppen. Gezinnen zullen hier bovendien van een goede nachtrust kunnen genieten doordat er amper sprake is van een nachtleven.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Thierseetal

Hoogteligging dorp

790 m

Aantal km piste

9 km in skigebied Thierseetal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
3 3 3 7 0 0 0 0

Toeristische informatie

E-mail: office@kaiserreich.info

Website: www.kaiserreich.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Wie niet zeker is van zijn stuk, kan nog altijd naar de skischool van Thiersee trekken om de nodige vaardigheden aan te leren en de basis op die manier wat bij te schaven. Daarvoor moet je bovendien in deze school geen fortuinen neertellen. Hier kan je als skiër drie uur begeleid worden en komt de kostprijs slechts neer op 44 euro per dag. Snowboarders moeten amper 38 euro op de tafel leggen, maar zij kunnen dagelijks ook maar maximum 1,5 uur les volgen. Wie dat te weinig vindt, kan nog altijd kiezen voor een persoonlijke begeleiding. Zelfs daarvoor vallen de tarieven bijzonder goed mee, want als je een privécursus neemt van 3 uur betaal je 160 euro.

Kinderinfo

Met de voltallige familie op vakantie komen naar Thiersee vormt bovendien geen enkel probleem. Door de aanwezigheid van de skischool kunnen de ouders namelijk een zorgeloze tijd op de pisten beleven. In deze school zijn er immers aparte voorzieningen getroffen voor de kinderen zodat ook zij een prachtige tijd kunnen doorbrengen in deze gemeente. Zo kunnen ze niet alleen op een ludieke manier in aanraking komen met de wintersport, maar er wordt voor hen telkens op het einde van de week een skiwedstrijd georganiseerd waarbij elke deelnemer vooraf al een winnaar is. Verder zijn er ook kinderbobsledes waarmee ze zich uren kunnen amuseren. Ook voor hen lopen de kosten niet te hoog op en kunnen ze voor 44 euro een volledige dag plezier beleven.

Activiteiten

Hoewel er slechts een klein aanbod aan pisten en loipen voorzien is, hoeft dat niet te betekenen dat je in Thiersee met je vingers zal zitten draaien. De gemeente compenseert deze beperkte netwerken immers mooi met tal van activiteiten. Zo kan je een romantische rit met de paardenslee maken, rodelen of een winterwandeling maken, maar ook genieten van de muziek tijdens het Thierseefestival.

Sport & Fitness

Klein maar fijn, dat moeten ze gedacht hebben toen het skigebied Thierseetal het levenslicht zag. Hier kan elk type wintersporter zeker zijn gading vinden, maar is het aantal pisten allesbehalve uitgebreid. Zo zijn er in totaal 9 afdalingen voorzien voor de snowboarders en skiërs. Er is ecter wel een evenredige verdeling tussen de verschillende moeilijkheidsgraden. De snowboarders kunnen bovendien nog altijd hun talenten tonen in de halfpipe als ze even uitgekeken zijn op de pisten. Daarnaast hebben ook de langlaufers een deze regio een soortgelijk netwerk voorhanden en zijn er in totaal voor hen 8 kilometer aan loipen beschikbaar.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De nadruk ligt in deze Oostenrijkse gemeente voornamelijk op skiën waardoor er weinig bars en pubs in deze regio gevestigd zijn. Kan je echt niet op jouw hotelkamer blijven zitten, dan is er nog altijd de mogelijkheid om de Oostenrijkse keuken wat beter te leren kennen tijdens een bezoek aan een van de restaurants. Die zijn immers wel goed vertegenwoordigd in het dorp.

Afstand tot Brussel

882 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Kufstein

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?