Home » Oostenrijk » Skidorp Wald-Königsleiten print deze pagina
icon skigebied Wald-Königsleiten

Skidorp Wald-Königsleiten (Oostenrijk)

Algemene info

Nabij de Grossvenediger en de Krimml watervallen ligt het pittoreske dorpje Wald-Konigsleiten in de Zillertal Arena. Om iedere wintersporter tevreden te stellen, zijn er honderden afdalingen aanwezig en een zestigtal loipen. Zo kunnen langlaufers, skiërs en snowboarders hier een topvakantie spenderen. Maar ook de beginners zijn in Wald-Konigsleiten aan het juiste adres, want in een van de twee skischolen krijgen ze de cursussen die ze nodig hebben om van hen een professional te maken. Verder kunnen ook de kinderen een leuke tijd in de scholen spenderen. De nadruk ligt hier voornamelijk op de wintersport, maar voor de après-ski kan je hier ook gerust eens langskomen.

Skigebied

Zillertal: Zillertal Arena

Hoogteligging dorp

1600 m

Aantal km piste

178 km in skigebied Zillertal: Zillertal Arena

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
42 114 10 19 25 9 2 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6565-8243

E-mail: info@wald-koenigsleiten.info

Website: www.wald-koenigsleiten.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Wald-Konigsleiten hoef je niet te staan drummen om jouw plaatsje te bemachtigen tijdens de groepsles, want hier zijn immers 2 skischolen waarin je terecht kan om de nodige vaardigheden te verfijnen. Onder het mom goed is niet goed genoeg proberen de instructeurs het onderste uit de kan te halen tijdens de cursussen. Als skiër komt de prijs voor een dag les in groep neer op 55 euro per dag. Daarnaast kunnen de snowboarders ook een cursus volgen en moet hij tussen de 40 en 45 euro op de tafel leggen. Als je daarentegen kiest voor een persoonlijke begeleiding komt het neer op 200 euro per dag en voor elke persoon die erbij komt betaal je nog eens 30 euro. Maar je hoeft geen volledige dag op de latten te staan, ook een halve dag is mogelijk en dan moet je slechts 155 euro neertellen.

Kinderinfo

Jouw kinderen zijn eveneens graag geziene gasten in deze skischolen en ze krijgen de best mogelijke behandeling. Zo worden ze in groepjes onderverdeeld voor intensieve trainingen, maar maken ze op de oefenweide ook enorm veel plezier. Zelfs zij leren op jonge leeftijd al dat wintersport meer is dan alleen maar op de latten staan doordat er ook après-skifeestjes op kindermaat worden georganiseerd. Op het einde van de week wordt er bovendien ook een spannende skiwedstrijd gehouden, maar er zijn alleen maar winnaars en geen verliezers. Verder is er in Wuzri-kinderland nog een stoeltjeslift en een magisch tapijt waardoor ze zich gemakkelijk kunnen verplaatsen. Een dag komt neer op 55 euro en als je wil dat jouw kinderen tijdens de middagpauze in de opvang blijven, betaal je nog eens 10 euro extra.

Activiteiten

Tijdens de wintermaanden ligt de nadruk voornamelijk op de wintersport, maar is het ook mogelijk om prachtige wandelingen te maken. Het dorp ligt in het nationale park Hohe Tauern waardoor je versteld zal staan van de betoverende landschappen. Verder is er in Wald-Konigsleiten nog een rodelbaan waarop je wedstrijdjes kan houden. Het is pas in de zomer dat deze streek heel wat te bieden heeft naast de pisten.

Sport & Fitness

De gemeente bevindt zich in het omvangrijke Zillertal, meer specifiek de Zillertal Arena en daardoor hoeven wintersporters zich geen zorgen te maken over het aantal loipen of pisten, want hier ben je zeker van een uitgebreid netwerk. Zo zijn er voor de snowboarders en skiërs maar liefst 166 kilometer aan pisten voorzien. Het merendeel van de afdalingen kleurt rood, maar ook de beginners komen hier zeker en vast aan hun trekken. Voor de pro's valt er met slechts 10 zwarte pisten heel wat minder te beleven. Snowboarders op dat niveau kunnen dit zwakke aanbod echter compenseren door de afdalingen in te ruilen voor een van de twee funparken of door in de twee halfpipes het beste van zichzelf te geven. Daarnaast kunnen ook de langlaufers hier bijzondere momenten beleven met maar liefst 60 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Voor de après-ski komen de toeristen van heinde en verre naar het Zillertal en dat is in Wald-Konigsleiten niet anders. Zo kunnen de wintersporters terecht in Kings, Sportkeller en Pick up om een leuke avond te spenderen. Maar er is ook nog een pianobar in deze gemeente gevestigd voor de echte muziekliefhebbers en de dansers kunnen hun benen dan weer strekken in een van de clubs. Kan je niet meer elke avond op stap gaan tot in de vroege uurtjes, dan hoef je niet binnen te blijven in dit dorp. Hier zijn er immers nog talrijke restaurants waar je gezellig iets kan gaan eten met vrienden of familie.

Afstand tot Brussel

893 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Zell am Ziller

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?