Home » Oostenrijk » Skidorp Weißensee print deze pagina
icon skigebied Weißensee

Skidorp Weißensee (Oostenrijk)

Algemene info

Deze Oostenrijkse gemeente lijkt wel een plaatje doordat het prachtige gelijknamige meer aan de voet van de Gailtater Alpen ligt in de deelstaat Karinthië. Dit dorp is een ideale plek om met het hele gezin op vakantie te komen en ook wintersporters die op zoek zijn naar rust zullen het hier zeker naar hun zin hebben. Er zijn misschien niet zoveel pisten aanwezig, maar langlaufers zullen zich hier geen minuut vervelen. Bovendien zorgt de prachtige omgeving ervoor dat wandelen in deze regio een heuse ontdekkingsreis wordt. Verder kan je nog altijd gaan schaatsen of een hapje gaan eten in het restaurant. Zelfs als je een stevig uit de bol wil gaan, kan je in dit dorp naar de dancing trekken.

Skigebied

Weißensee

Hoogteligging dorp

930 m

Aantal km piste

7 km in skigebied Weißensee

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
3 3 0 1 4 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4713-22200

E-mail: info@weissensee.com

Website: www.weissensee.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Pal aan het dalstation van het gelijknamige skigebied bevindt zich de skischool van Weißensee. Hier kan je de nodige lessen volgen om het in geen tijd tot een professional te schoppen. Skiërs kunnen hier terecht voor de spotprijs van 30 euro per dag. Ze krijgen wel maar 3 uur les per dag, maar zelfs dan liggen de tarieven hier behoorlijk laag. Over de snowboarders wordt er niets vermeld, maar je kan er hier ook voor kiezen om een persoonlijke instructeur te nemen voor een dag. Deze leraar begeleid je dan vier uur lang en geeft je een intensieve training. De kostprijs daarvan bedraagt 35 euro per uur, ofwel 140 euro per dag. Voor elke extra persoon die aan deze trainingen deelneemt, komt er nog eens een supplement van 7 euro bij.

Kinderinfo

Vanaf 3,5 jaar zijn de kinderen eveneens welkom in de skischool en kunnen ze hun eerste ervaringen op de latten opdoen. Toch verschilt de opleiding voor de kinderen wezenlijk van die van de volwassenen en hoeft het er allemaal niet zo serieus aan toe te gaan. In deze school wordt het plezier van jouw telgen vooropgesteld. Op de oefenweide kunnen ze samen met andere leeftijdsgenootjes de vaardigheden leren beheersen, maar ook leren hoe ze een lopende band lift nu precies moeten gebruiken. In deze Bobo-Kinderclub kan je een snuffeldag nemen voor 30 euro en eens kijken hoe dat jouw kinderen omgaan met de wintersport. Als het iets voor hen is, kunnen ze nadien nog een aantal lessen nemen. Dan ligt de prijs echter iets hoger en komt een cursus van vijf dagen neer op 94 euro.

Activiteiten

Wie op zoek is naar een afwisselende vakantie, kan de latten even links laten liggen en het in het centrum de Oostenrijkse sfeer eens gaan opsnuiven of de omgeving gaan verkennen via de verschillende wandelpaden. Maar je kan ook met het hele gezin een namiddag op de schaatsbaan doorbrengen of curlen. Bovendien moet je het prachtige meer zeker eens gaan bezoeken en een romantische rit met de paardenslee maken.

Sport & Fitness

Wanneer je te vinden bent voor een rustige vakantie zal je in Weißensee een heerlijke tijd kunnen doorbrengen. Hier komen de kilometervreters niet naartoe, want in het gelijknamige skigebied zijn er voor de snowboarders en skiërs maar 6 kilometer pisten beschikbaar. Voor de professionals zijn er niet echt mogelijkheden, maar de beginners en lichtgevorderden hebben elk 3 afdalingen. Verder werden de snowboarders in deze streek wel in de watten gelegd en kunnen ze hun grenzen verleggen in het funpark. Maar het zijn de langlaufers die in Weißensee pas echt kunnen genieten van een welverdiende vakantie met een loipenetwerk van 70 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In deze Oostenrijkse gemeente verplaatsen de toeristen zich niet massaal van de pisten naar de après-ski om klokslag 4 uur. Hier zijn wel enkele gezellige bars en pubs aanwezig waar je een leuke avond kan doorbrengen, maar het is in Weißensee niet de bedoeling om tot in de vroege uurtje door te feesten. Toch niet in de meeste gevallen, want in de plaatselijke discotheek kan het al eens zijn dat het er wild aan toegaat. Verder is er voor de liefhebbers nog een wijnbar, maar de echte kenners zullen even graag van hun favoriete wijnen proeven in een van de vele restaurants.

Afstand tot Brussel

1096 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Greifenburg-Weissensee

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?