Home » Oostenrijk » Skidorp Werfenweng print deze pagina
icon skigebied Werfenweng

Skidorp Werfenweng (Oostenrijk)

Algemene info

Dankzij het milieubeleid 'Sanfte Möbilität' kom je in de Oostenrijks gemeente Werfenweng werkelijk terecht in een oase van rust. Hier laat je de auto aan de kant staan als je door het dorpscentrum trekt. Bovendien vind je ook diezelfde rust terug op de pisten, want deze pisten en loipen zijn nog niet ontdekt door het grote publiek. Hier komt je om een kalme wintervakantie door te brengen. Dat wil echter niet zeggen dat er in deze regio niets te beleven valt. Ontdek de geschiedenis van de wintersport in het plaatselijke museum of breng een namiddag op de schaatsbaan door als je eens wat afwisseling wil brengen tijdens jouw trip.

Skigebied

Werfenweng

Hoogteligging dorp

950 m

Aantal km piste

32 km in skigebied Werfenweng

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
9 18 5 6 3 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6466-4200

E-mail: tourismus@werfenweng.eu

Website: www.werfenweng.eu

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Werfenweng moet je niet zomaar halsoverkop beslissen om te gaan skiën. Als je nog maar een beginner bent, kan je beter eerst de skischool eens bezoeken en desnoods een paar lessen nemen. Maar voor de gevorderden worden de deuren van deze school wagenwijd opengezet. Voor hen is het bovendien 10 euro goedkoper om een cursus te volgen. Beginnende skiërs moeten namelijk 55 euro per dag neertellen, gevorderden amper 45 euro. Als je een snowboarder bent betaal je eveneens dagelijks 55 euro. Wie niet houdt van pottenkijkers kan nog altijd kiezen voor een individuele begeleiding en dan komt het tarief neer op 175 euro voor een volledige dag op de pisten.

Kinderinfo

Voor de kinderen wordt er in deze school eveneens een plaatsje vrijgehouden, maar zijn nemen niet deel aan de gewone lessen. Voor hen is er immers een apart programma samengesteld. Ze kunnen kennismaken met Bobo de pinguïn en tal van nieuwe vriendjes maken op de oefenweide. Daar is er een kindercarrousel en zijn er zowel lopende band liften als kabelliften aanwezig. De allerkleinsten moeten bovendien de sneeuwmat nog niet op, maar mogen in de binnenspeeltuin een heerlijke tijd doorbrengen. Als ze echter al wat ouder zijn, kunnen ze wel eens proberen om de latten aan te schuiven. Voor een dag op de pisten komt het voor de ouders neer op 55 euro en als ze willen dat hun kinderen ook nog tijdens de middagpauze onder toezicht blijven, betaal je nog eens 10 euro.

Activiteiten

In Werfenweng valt er naast de pisten ook heel wat te beleven. Zo wordt er hier een driejaarlijks muziekfestival georganiseerd, kan je naar het museum gaan om te ontdekken hoe de wintersport nu werkelijk ontstaan is en kan je de natuur ontdekken via verschillende wandelwegen. Maar het is hier eveneens mogelijk om te paragliden, een rit met de paardenslee te maken of jouw kunsten te tonen op de schaatsbaan.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente ligt in het gelijknamige skigebied Werfenweng waar ook Werfen gevestigd is. Hier hebben snowboarders en skiërs de kans om de wintersport grondig onder de knie te krijgen. Tijdens de wintermaanden is er immers geen massale toestroom van toeristen voor het pistenetwerk van 32 kilometer. Pro's zullen hier wat op hun honger blijven zitten met de overwegend eenvoudige tot middelzware afdalingen. Snowboarders kunnen dan weer even de pisten inruilen als ze dat willen voor het funpark. Verder werd er hier ook aan de langlaufers gedacht. Zij kunnen immers de tijd van hun leven doorbrengen met 55 kilometer aan loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Werfenweng moet je het stellen met een handvol cafés. De après-ski is kortom eerder rustig en ook het nachtleven is niet bruisend te noemen. Er is wel een club in de gemeente aanwezig waar je de dansvloer onveilig kan maken, maar wilder dan dat gaat het hier niet. Een gezellige babbel op restaurant is eveneens mogelijk. Laat je op culinair vlak bovendien verwennen met enkele heerlijke Oostenrijkse specialiteiten.

Afstand tot Brussel

967 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Werfen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?