Home » Oostenrijk » Skidorp Wildschönau print deze pagina
icon skigebied Wildschönau

Skidorp Wildschönau (Oostenrijk)

Algemene info

Vlakbij Wörgl ligt het dal Wildschönau waar het gelijknamige dorp zich in bevindt. In deze gemeente kan je niet alleen heerlijke momenten op de pisten doorbrengen, maar kan je ook bijpraten in de après-ski en tot in de vroege uurtjes op stap gaan. Verder richt het gebied zich hoofdzakelijk op het skiën en snowboarden en kunnen beginners altijd terecht in een van de 5 skischolen om een grondige kennis van de wintersport mee te krijgen. Ook hebben de kinderen hier keuze uit verschillende oefenweide waarop ze hun eerste passen in de sneeuw kunnen zetten.

Skigebied

Wildschönau

Hoogteligging dorp

936 m

Aantal km piste

70 km in skigebied Wildschönau

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
15 46 9 22 3 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5339-82550

E-mail: info@wildschoenau.com

Website: www.wildschoenau.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In het Oostenrijkse dorp Wildschönau zien ze erop toe dat de wintersport op een juiste manier wordt uigeoefend in een van de 5 skischolen. Als vakantieganger zal je dus niet gauw slechte ervaringen opdoen in deze scholen, er is immer keuze genoeg. Als je een skiles in groep wil nemen, schommelen de prijzen al gauw tussen de 50 en 58 euro. Snowboarders kunnen hier eveneens hun technieken verbeteren en moeten voor een cursus dagelijks tussen de 40 en 45 euro neertellen. Wie kiest voor een persoonlijke begeleiding weet dat alle aandacht naar hem zal uitgaan en daarvoor moet je ook een zekere prijs betalen. Een dag op de pisten met een skileraar komt dan neer op gemiddeld 180 euro per dag.

Kinderinfo

In elk van deze scholen is er ook een kinderopvang aanwezig waar jouw kroost een heerlijke tijd kan doorbrengen. Ze leren namelijk op hun niveau met de wintersport omgaan en komen op verschillende manieren in aanraking met de sneeuw. Zo moeten ze niet enkel op de latten staan, maar spelen ze ook tal van spelletjes waarbij je diverse technieken gebruikt. Jouw kinderen worden in groepjes onderverdeeld en leren op die manier ook een heleboel nieuwe kinderen kennen. Tijdens de middagpauze kunnen ze bovendien in de kinderopvang blijven en een lunch eten. Daarvoor moeten de ouders dagelijks rond de 60 euro voor neertellen.

Activiteiten

In deze sneeuwwitte omgeving kan je overweldigende wandelingen maken, maar ook pret beleven tijdens een ritje met de slede. Verder is het hier nog mogelijk om het avontuur op te zoeken in het klimpark en kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in de 2 museums.

Sport & Fitness

In het Oostenrijkse skigebied Wildschönau is het mogelijk om een prachtige tijd op de pisten door te brengen dankzij het uitgebreide piste- en loipenetwerk. Skiërs en snowboarders kunnen het beste van zichzelf geven op aar liefst 70 kilometer aan pisten en voor de beginners en lichtgevorderden zijn hier uitdagingen genoeg. Snowboarders worden hier bovendien nog eens extra verwend en kunnen hun talenten tonen in twee halfpipes, een quarterpipe en twee funparken. Langlaufers hoeven zich ook geen zorgen te maken, want op hen ligt er een loipenetwerk van 50 kilometer te wachten.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Hecht je niet alleen belang aan de pisten, maar is ook de après-ski van betekenis, dan zal je in deze gemeente alvast niet van een kale reis terugkeren. Hier kan je namelijk doorfeesten tot in de vroege uurtjes met de talrijke bars en pubs. Bovendien zijn er ook enkele discotheken waar je een wilde nacht kan beleven. Verder kunnen de liefhebbers ook kennis uitwisselen in een van de wijnbars. Maar je maakt het zo uitbundig zoals je zelf wil. 's Middags kan je ook naar het koffiehuis trekken of in de skihut een tussenstop maken.

Afstand tot Brussel

904 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Wörgl

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?