Home » Oostenrijk » Skidorp Winklern print deze pagina
icon skigebied Winklern

Skidorp Winklern (Oostenrijk)

Algemene info

In de Oostenrijkse deelstaat Karinthië ligt de gemeente Winklern waar je in alle rust kan genieten van jouw wintervakantie. Hier is immers geen skischool aanwezig waar er altijd wel wat rumoer is op de pisten. Daarvoor kan je gewoon naar Heiligenblut trekken. Verder kan je op de pisten alle tijd en ruimte nemen om het skiën of snowboarden volledig onder de knie te krijgen. Daarnaast kan je nog altijd even een pauze nemen in een van de skihutten en zijn er ook naast de pisten tal van activiteiten waaraan je kan deelnemen.

Skigebied

Heiligenblut

Hoogteligging dorp

967 m

Aantal km piste

47 km in skigebied Heiligenblut

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
11 30 6 5 1 4 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4822-22720

E-mail: winklern@tourismus.at

Website: www.winklern.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Winklern zijn er geen skischolen gevestigd waar je naartoe kan trekken, maar in het naburige skidorp Heiligenblut kan je wel aankloppen bij maar liefst 2 skischolen. Daar kan zowel een skiër als een snowboarder terecht om de nodige technieken onder de knie te krijgen. Voor een schappelijke prijs van 40 euro kunnen skiërs hier dagelijks een groepsles volgen van 4 uur. Verder hebben de snowboarders hier nog de kans om dagelijks 2 uur les te volgen en daarvoor moeten ze dan 30 euro op de tafel leggen. Als je daarentegen liever een individuele begeleiding krijgt, kan je nog altijd privélessen nemen. Daarvoor moet je wel 130 euro per dag ophoesten. De tarieven in deze twee scholen zijn het hetzelfde.

Kinderinfo

Ook voor de kinderopvang zal je naar de gemeente Heiligenblut moeten trekken, maar als je zelf lessen volgt in deze scholen, mag dat geen enkel probleem volgen. Voor jouw kroost zijn er speciale voorzieningen getroffen en zij kunnen de wintersport onder de knie krijgen aan de hand van een leuk programma. Elke vrijdag wordt er hier een skiwedstrijd gehouden waarbij elke deelnemer toch een klein beetje een winnaar is en daarom krijgt iedereen een medaille mee naar huis. Het prijskaartje voor deze lessen komen echter wel overeen met de skilessen voor volwassenen. Ouders moeten dus dagelijks 40 euro op de tafel leggen voor hun jonge spruiten en voor de middagopvang moeten ze bovendien nog eens 10 euro extra neertellen. Tijdens die opvang blijven de kinderen onder toezicht van de instructeurs en krijgen ze een lunch voorgeschoteld.

Activiteiten

In deze gemeente moet je niet dagelijks op de pisten vertoeven om een heerlijke tijd te beleven. In het centrum valt genoeg te beleven. Zo kan je de Mautturn gaan bezoeken, naar een tentoonstelling van kristallen te gaan kijken of een cultuurwandeling maken langs allerlei prachtige gebouwen. Maar je kan evengoed de natuur verkennen via verschillende wandelpaden en kan je hier ook vissen, kajakken, klimmen of minigolfen.

Sport & Fitness

Winklern bevindt zich samen met het skidorp Heiligenblut in het Oostenrijkse skigebied Heiligenblut. Daar kunnen de skiërs en snowboarders hun dagen vullen op het pistenetwerk van 47 kilometer. De meeste afdalingen kleuren rood, maar voor de beginners zijn er nog steeds 11 pisten aanwezig. Professionals zullen zich daarentegen sneller kunnen vervelen met amper 6 afdalingen. Daarnaast kunnen snowboarders het beste van zichzelf geven in het funpark. Voor langlaufers zijn er daarentegen heel wat minder mogelijkheden. Zij moeten het stellen met 13 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Winklern heb je op culinair vlak weinig keuze en zijn er slechts drie restaurants aanwezig waar je kan genieten van de plaatselijke keuken. Verder is het hier wel mogelijk om gezellig iets te gaan drinken een van de pubs of cafés. Zo is er zelfs een discotheek in de gemeente gevestigd waardoor het mogelijk is om eens een avond flink door te zakken en te eindigen op de dansvloer.

Afstand tot Brussel

1019 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Lienz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?