Home » Oostenrijk » Skigebied Europa Sportregion print deze pagina
icon skigebied Europa Sportregion

Skigebied Europa Sportregion (Oostenrijk)

Algemene info

Het gebied Europa Sportregion omhelst de dorpen Kaprun, Maishofen, Niedernsill, Piesendorf, Zell am See, Bruck en Fusch. Er is bovendien de gletsjer Kitzsteinhorn aanwezig waardoor de pistes altijd voorzien zijn van een laagje sneeuw en de gevorderde skiërs steeds een uitdaging vinden. Doordat er verschillende dorpjes in dit gebied aanwezig zijn, kan elke wintersporter er zijn gading vinden.

Skidorpen

 • Bruck am Grossglockner • Fusch an der Großglockner • Kaprun • Maishofen • Piesendorf • Zell am See

Europa Sportregion in cijfers

Dit Oostenrijkse oord heeft 138 km pisten waar de wintersporters het beste van zichzelf kunnen geven. Om de pistes te bereiken zijn er in totaal 50 skiliften voorzien, waaronder verschillende gondels, cabines, stoeltjes- en sleepliften. Daarnaast heeft Europa Sportregion veel aandacht voor de langlaufers. De plaatselijke loipes zijn 58 kilometer lang en sluiten aan op de 200 kilometer loipen van het Pingza netwerk. Bovendien kan je van het wonderbaarlijke uitzicht genieten tijdens een van de vele wandelingen.

Snowboarders

Het skigebied denkt met vijf verschillende funparks meer dan voldoende aan de snowboarders. Overigens zijn er ook twee halfpipes en twee quarterpipes aanwezig waar de liefhebbers zich op kunnen laten gaan.

Hoogte: 3029 m

Km Pistes: 138 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
57 49 32 20 17 8 4 1

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?