Home » Oostenrijk » Skigebied Murau print deze pagina
icon skigebied Murau

Skigebied Murau (Oostenrijk)

Algemene info

In dit Oostenrijkse oord ligt enkel het middeleeuwse skidorpje Murau waar de rust primeert. De rasechte Belgen zullen zich onmiddellijk thuis voelen in dit gebied dat gekend is voor zijn traditionele bieren. Wintersportfanaten met kinderen zijn hier al helemaal op de juiste plek. Murau biedt meer dan de traditionele kinderopvangmogelijkheden. Zo kan je met het hele gezin het kasteel gaan bezoeken, leren vissen, ontdekken welke bomen er nu precies allemaal bestaan en een kijkje gaan nemen in de zoo. Daarnaast zijn er nog verschillende culturele excursies mogelijk, maar de sportieve zielen komen hier evenzeer aan hun trekken.

Skidorpen

 • Murau

Murau in cijfers

Door een bereik van 850 meter tot 2130 meter is Murau een sneeuwzeker skigebied. Met 61 kilometer aan pisten kunnen wintersportliefhebbers zich laten gaan op de verschillende afdalingen. Dankzij de zo goed als gelijke moeilijkheidsgraadverdeling is deze plek geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde wintersporters. De 24 skiliften zullen je naar jouw geliefde top brengen. Ook langlaufers zullen zich de komst naar dit gebied zeker niet beklagen. Voor hen is er een netwerk van 145 kilometer loipen aangelegd. De hele familie kan in dit gebied een dagje de natuur verkennen via de verschillende georganiseerde wandelingen.

Snowboarders

Met twee halfpipes en een funpark zullen snowboarders die wel te vinden zijn voor een uitdaging zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Hoogte: 2130 m

Km Pistes: 61 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
31 25 16 16 6 2 0 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?