Home » Oostenrijk » Skigebied Werfenweng print deze pagina
icon skigebied Werfenweng

Skigebied Werfenweng (Oostenrijk)

Algemene info

Werfenweng ligt in Salzburgerland. Het eerste wat je opvalt in dit gebied is de autoloze omgeving. Met het milieuplan 'Sanfte Möbilität' pleiten ze er namelijk voor om hun centrum gespaard te houden van ongezonde uitlaatgassen. Daarom is het openbaar vervoer in deze regio zeer goed geregeld. Nog interessanter is het ticket van vijf euro dat je aanschaft om je te verplaatsen met de Spassmobile, een overdekte driewieler. Met dat biljet heb je eveneens de mogelijkheid om gratis te langlaufen, schaatsen en rodelen. Verder hebben zowel de langlaufers als skiërs en snowboarders hier een ruim piste- en loipenetwerk om een gevarieerde wintervakantie te beleven.

Skidorpen

 • Werfen • Werfenweng

Werfenweng in cijfers

Dit gebied bevindt zich op een hoogte tussen de 553 en 1834 meter boven de zeespiegel. Er zijn 32 kilometer aan pisten aanwezig en de langlaufers kunnen zelfs genieten van een loipenetwerk van 55 kilometer. Via de 10 skiliften, waaronder een gondel, geraakt elke wintersportfanaat op zijn favoriete bestemming. De ongerepte natuur verkennen kan eveneens met de 84 kilometer aan wandelwegen. Zo heb je een ruime keuze aan mogelijkheden wanneer je beslist om een romantische wandeling te maken of het avontuur op te zoeken in de bergen.

Snowboarders

In Werfenweng kunnen snowboarders niet alleen het beste van zichzelf tonen op de traditionele pisten, maar ook in het funpark.

Hoogte: 1834 m

Km Pistes: 32 km

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
9 18 5 6 3 1 0 0

Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?