Home » Zwitserland » Skidorp Gstaad print deze pagina
icon skigebied Gstaad

Skidorp Gstaad (Zwitserland)

Algemene info

Het vakantiedorp Gstaad dat behoort tot het Saanenland in het Berner Oberland heeft zijn gasten veel fraais te bieden. Het centrum heeft zowaar stadsallures gekregen en heeft zich de laatste jaren tot de populairste, kortste shoppingmijl van heel Zwitserland ontwikkeld. Gstaad is gekend om zijn tophotels, meerdere gourmetrestaurants, luxechalets en natuurlijk het nabije vliegveld Saanen. Zodoende is het haast verkeersvrije plaatsje een geliefde bestemming van internationale en nationale vooraanstaande lieden geworden. Er wordt bovendien een wezenlijk breder spectrum geboden in zowel on- als off-pistemogelijkheden door de goede verbindingen met naburige dorpen Saanen, Rougemont, Saanenmöser, Zweisimmen, Gsteig, Lauenensee en Schönried. Gstaad is het kloppend hart van een veelzijdige ski- en wandelarena. 

Skigebied

Gstaad Skiregion

Hoogteligging dorp

948 m

Aantal km piste

250 km in skigebied Gstaad Skiregion

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
120 90 40 36 15 14 0 0

Toeristische informatie

Gstaad Saanenland Tourismus

3780 Gstaad
Tel. +41 (0)33 748 81 81
Info@gstaad.ch

Skischolen

Gstaad rekent drie skischolen met ruim 350 leraren en een uitgestrekte oefenweide. Lessen in het Nederlands bijwonen is mogelijke. Een alpinecursus duurt vijf dagen en bedraagt 277 euro. Een snowboardcursus is voor dezelfde duur pakweg 40 euro goedkoper. 

Kinderinfo

Voor de jonge telgen is er een skikinderopvang, een kinderkaroussel, een babylift en een lopende band lift voorzien. Aan het onthaal van de toeristische dienst vinden de ouders een overzicht terug van alle beschikbare crèches en babysits in de periode van hun verblijf. 

Activiteiten

Enkele highlights onder de waaier van activiteiten in dit mondaine dorp zijn onder meer de gourmetrestaurants, de Lauenensee, het panoramatraject en stepplezier. Ga degusteren in één van de dertien gerenommeerde restaurants in dit fijnproeversparadijs Gstaad-Saanenland. Voor wie het zich kan veroorloven kan het restaurant Chesery, met maar liefst achttien GaultMillau-punten, interessant zijn. Of neem een duik in het idyllische bergmeer. 

Evenementen

Topevents slaan het hele jaar door de klok in Gstaad! Zo is er allereerst in januari het Internationaal ballonfestival in Châteaux-d'Oex, waar men tot in dit decadente dorpje van kan meegenieten. In februari/maart gaat de Sommets Musicaux de Gstaad door: een intiem festival van klassieke muziek in het prille voorjaar. Daarnaast is er ook de Allianz Suisse Open Gstaad: het internationaal ATP-tennistoernooi met een topbezetting in juli. Op de vierde plaats troont diezelfde maand het Davidoff Saveurs Gstaad: een festival van het authentieke genot recht uit de keuken, kelder en humidor. Voor de dames én de heren gaat het Swatch FIVB Beach Volley World toernooi in einde juli. Van juli tot september gaat het Menuhin-Festival Gstaad door: een zomer-muziekfestival ter ere van de grote violist en dirigent. We mogen het Hublot Polo Gold Cup Gstaad in augustus niet vergeten! Hoog te paard strijden internationale teams op de meest vurige arabieren om de overwinning. Ten einde van deze lange lijst staat nog de Country Night Gstaad: een toonaangevend country-event met een vrij stijf gespannen muzikale boog.

Sport & Fitness

Gstaad biedt de mogelijkheid tot skiën, snowboarden, rodelen, langlaufen, wandelen, sneeuwschoenwandelen, paragliden, curlen, indoor en outdoor tennissen, zwemmen, fitnessen, schaatsen, snowraften, dog sleds, fakkeltochten, enzovoorts. Ontspannen doet men hier in de sauna, het thermaalbad, het solarium en de verschillende massagecentra.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski geniet hier heel wat faam. Gstaad is tachtig restaurants, 25 bars, vijf pianobars, zeven cafés, twee wijnbars, vier disco's, vijf dancings, een bioscoop, een casino en een concertzaal rijk. Een bibliotheek en een volksmuseum mogen natuurlijk niet ontbreken. 

Afstand tot Brussel

745 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Bern-Belp op 90 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?