Home » Oostenrijk » Skidorp Waidring print deze pagina
icon skigebied Waidring

Skidorp Waidring (Oostenrijk)

Algemene info

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol bevindt zich het gezellige skidorp Waidring waar je een heerlijke tijd met het gezin kan doorbrengen. Om ervoor te zorgen dat elk gezinslid een supervakantie kan doorbrengen in deze regio heeft de skischool aangepaste programma's voorzien. Zo kunnen de allerkleinsten naar de crèche, kan je vanaf 3 jaar het skiën op een ludieke manier onder de knie krijgen en hebben ook de ouders hier de mogelijkheid om hun geheugen nog eens te laten opfrissen tijdens de lessen. Verder is het een rustige omgeving waar je niet te veel nachtlawaai zal hebben, want de après-ski is eerder beperkt. Ook naast de pisten valt er in Waidring wel wat te beleven. Ontdek zo de pracht en praal van de natuur tijdens een van de wandelingen.

Skigebied

Pillerseetal

Hoogteligging dorp

781 m

Aantal km piste

95 km in skigebied Pillerseetal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
41 46 8 9 12 5 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5354-5630430

E-mail: waidring@pillerseetal.at

Website: www.pillerseetal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

Wie graag nog even de basis herhaalt of liever een niveau hoger wil geraken met het skiën of snowboarden kan altijd aankloppen bij de plaatselijke skischool voor nog wat extra lessen. Hier zijn de instructeurs namelijk meer dan bereid om je te helpen waar nodig. Voor de skiërs is het er mogelijk om een cursus te volgen en daarvoor dagelijks 52 euro neer te tellen. Snowboarders kunnen geen volledige dag op de pisten staan, maar moeten het stellen met slechts 2 uur les. Dat betekent wel dat de prijs ook niet zo hoog ligt en je maar 45 euro per dag moet betalen. Als je daarentegen niet graag in groep de wintersport aanleert, is het nog altijd een optie om privélessen te volgen. Het prijskaartje schiet dan wel de hoogte in en het tarief komt dan neer op 195 euro in het begin van de week, naar het einde toe zakt de prijs met 10 euro.

Kinderinfo

Ook voor de kinderen heeft de skischool heel wat in petto. Hier kunnen ze namelijk op een aparte oefenweide de wintersport onder de knie krijgen en heel wat nieuwe vriendjes maken. Samen met de instructeur leggen de kinderen heel wat parcours af binnen de weide om zo goed te oefenen. Ze worden in kleine groepjes onderverdeeld en kunnen gebruik maken van een lopende band lift en een kindercarrousel. Zo kunnen ze zich uren amuseren. Ook tijdens de middagpauze hoeven ze elkaar niet te verlaten, maar kunnen de kinderen gezellig samen lunchen. Ouders kunnen ondertussen zorgeloos op de pisten het beste van zichzelf geven, want de kinderen beleven elke dag wel andere avonturen. Daarvoor tel je 52 euro per dag neer en de kinderopvang tijdens de middag komt nog eens neer op 9 euro. De allerkleinsten hoeven de pisten nog niet te betreden en kunnen in de crèche blijven voor 40 euro per dag, inclusief middagmaal.

Activiteiten

Je kan ook wat afwisseling brengen in jouw wintersportvakantie door de latten eens een dag aan de kant te laten staan en de omgeving te verkennen. Dat kan via enkele wandelingen in de prachtige natuur, maar het kan ook avontuurlijker. Zo kan je bijvoorbeeld gaan kiten of een rit met de slede maken. Wie even genoeg heeft van sporten, kan nog altijd helemaal tot rust komen in de sauna. Vergeet al je zorgen en zweet ze letterlijk van je af. Tijdens de eindejaarsperiode valt er in Waidring bovendien ook heel wat te beleven.

Sport & Fitness

Samen met nog 4 andere dorpen ligt Waidring in het Oostenrijkse skigebied Pillerseetal. Hier in Tirol is het rijk aan de skiërs en snowboarders, want zij kunnen genieten van maar liefst 95 kilometer pisten. In dat netwerk zijn er echter wel overwegen blauw en rode afdalingen aanwezig waardoor het voor de professional al wat moeilijker wordt om uitdagingen te vinden in deze regio. Voor hen zijn er namelijk maar 8 zwarte pisten voorzien. Verder werden de snowboarders in Pillerseetal nog wat extra verwend en kunnen zij beschikken over twee funparken waarin ze het beste van zichzelf mogen geven. Om de langlaufers tevreden te stellen voorzien ze in dit skioord 60 kilometer loipen, dat is voldoende om grondig te kunnen afwisselen tijdens jouw wintervakantie. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Voor de après-ski moet je niet speciaal afzakken naar deze regio. In Waidring kan je wel eens gezellig iets gaan drinken en een aangename avond in een pub spenderen, maar daar blijft het meestal bij. Het nachtleven is hier immers niet uitbundig, eerder gemoedelijk. Wat je wel kan doen om toch eens je hotelkamer te verlaten, is een tafeltje reserveren in een van de plaatselijke restaurants. In Oostenrijk moet je immers van de traditionele gerechten geproefd hebben.

Afstand tot Brussel

907 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

St. Johann

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?