Welkom in het Skicircus!

{“labels”:[],”rewrite”:{“with_front”:true}}

WELKOM IN HET SKICIRCUS! SAALBACH-HINTERGLEMM LEOGANG-FIEBERBRUNN

Saalbach loopt over van de typische Oostenrijkse schoonheid

Saalbach, een echt zwaargewicht onder de Oostenrijkse skidorpen, ligt in de provincie Salzburgerland en heeft 270 km aan pistes, 70 moderne kabelbanen en fantastische offpiste mogelijkheden voor je in petto. Deze plek is door een enorm skigebied verbonden met de naburige dorpen Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Het Skicirus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn is groot genoeg om zelfs de meest ervaren skiër een paar weken bezig te houden. Ondanks de uitgestrekte mogelijkheden heeft Saalbach nog steeds de charmes van een kleine stad. Op deze plek gaan gezelligheid, plezier en veelzijdigheid hand in hand.

Saalbach loopt over van de typische Oostenrijkse schoonheid, met traditionele gebouwen, een kerk met een uivormige toren en een sprankelende bergrivier die zijn weg door het dorp baant. De hoofdstraat is autovrij en zeer aangenaam voor kleine wandelingen door het centrum. Saalbach en Hinterglemm liggen zo’n 4 km uit elkaar, in het Glemm-dal. Saalbach is het grootste en meest bruisende van de twee. Je vindt er levendige cafés, bars en clubs, winkels met designerkleding en een reeks drie- of viersterrenhotels. In Hinterglemm gaat het er rustiger aan toe. Daar is de hoofdstraat ook autovrij en vind je dezelfde traditionele stijl terug bij de gebouwen.

Niet lang na de Tweede Wereldoorlog werd hier de eerste skilift gebouwd. Sindsdien delen Saalbach en Hinterglemm een skigebied met elkaar. Leogang, een skidorp dat een vallei verderop ligt, maakt ook al lang deel uit van het skigebied. In 2015 werd het Skicircus verder uitgebreid door een verbinding met Fieberbrunn. Het resultaat zijn 270 km aan pistes, allemaal verbonden door het meest geavanceerde liftsysteem in Oostenrijk.

Momenteel is het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-
Fieberbrunn het tweede grootste skigebied van Oostenrijk. Het hele gebied is een paradijs van rode en blauwe pistes. Gevorderden kunnen zich te goed doen aan de lange steile pistes die zich aan de noordkant in Hinterglemm bevinden, onder de Zwölferkogel en Schattberg-gondels.

De Glemm-vallei loopt van oost naar west. Dit wil zeggen dat de hellingen ofwel zuidelijk ofwel noordelijk georiënteerd zijn. De zuidelijke hellingen zijn het perfecte toevluchtsoord bij koud weer of voor iedereen die houdt van de zon. Tegen het einde van het skiseizoen kan de sneeuw hier echter modderig en dun worden door de warmte. De sneeuw op de noordelijke hellingen blijft langer van goede kwaliteit. De twee kanten van de vallei zijn verbonden in een circuit dat met de klok mee of tegen de klok in kan worden afgelegd.

Het enorme Snowpark in Hinterglemm is het belangrijkste terreinpark van het skigebied. Hier vind je zowel easy-, medium- en pro-lijnen om op te oefenen. Het hele park is verlicht tot 21u30 ’s avonds, behalve op zondag wanneer het al om 16u30 sluit. Verder zijn er nog andere kleinere terreinparken in Saalbach, Leogang en Fieberbrunn te bespeuren, en vind je leuke funslopes doorheen het hele gebied.

Wie moet er gaan?

De meeste pistes in dit skigebied zijn geschikt voor beginners en semi-gevorderde skiërs. Natuurlijk zijn er een paar heerlijk steile zwarte pistes maar als gevorderde skiër zullen vooral de offpiste mogelijkheden je bekoren. Maak je graag kilometers? Dan zal je je met 270 km aan pistes niet snel vervelen. 

SAALBACH IN CIJFERS

Hoogteligging: 1.000 m
Totale grootte van het skigebied: 270 km
Hoogteligging van de pistes: 790-2.100 m
Aantal liften: 70

VERVOER

Dichtstbijzijnde luchthaven: Salzburg op 85 km

Dichtstbijzijnde station: Zell am See op 18 km

8 Droompistes

Ruben van der Laan (49) is al meer dan 25 jaar wintersportjournalist. In die jaren bezocht hij meer dan honderd...
Lees meer

Een perfecte winter in Zillertal

Een van de bekendste dalen van Oostenrijk is een paradijs voor de wintersportliefhebber. Het Zillertal heeft voor ieder wat wils:...
Lees meer

Als een kind zo blij

In Gastein ligt een zeer oude wellness-historie. Dat daar een paar prachtige skigebieden uit zijn voortgekomen is voor ons skiërs...
Lees meer

Op zoek naar de champagne lady

Kärnten of Karinthië wordt wel eens overgeslagen bij de zoektocht naar een mooie skivakantie in Oostenrijk. Want het is iets...
Lees meer

Help I need somebody !

Wat doe je als er aan de start van de winter in de Alpen nog niet zoveel sneeuw gevallen is?...
Lees meer