Wie het schoentje past …

WIE HET SCHOENTJE PAST…

Deze schoen past. Deze schoen past perfect. Deze schoen past jou perfect. Deze schoen past enkel jou perfect. Deze schoen … is de volledig op maat gemaakte skischoen van Hannes Strolz. Een kolfje naar jouw voet?

Om deze exclusieve skischoenen te ontdekken, maak je een afspraak bij Free Style Sport. De wintersportwinkel in Roosendaal is al meer dan 25 jaar een gevestigde waarde voor ski- en snowboardliefhebbers. Alle grote merken voor zowel materiaal als mode zijn in huis. Bogner Fire+Ice, Stöckli, Toni Sailer, Goldbergh, Burton, K2, Peak Performance, Kjus, Lange … De lijst is eindeloos! De echte specialiteit van Free Style Sport is echter bootfitting. Een team van specialisten staat klaar om aan de hand van een grondige voetanalyse een oplossing te vinden voor perfect passende skischoenen. Zo kunnen er inlegzolen op maat van jouw voeten gemaakt worden, kan een binnenschoen aangepast worden of kunnen zelfs buitenschoenen uitgedeukt en gefreesd worden als er moeilijkere problemen zijn. Voor elke voet is er een oplossing.

Meer dan 100 jaar ambacht en traditie in een hypermoderne skischoen

Bij Free Style Sport ontdek je ook de crème de la crème van de skischoenen: Hannes Strolz-skischoenen. Niet een schoen die aangepast wordt aan de voet, maar een schoen die er volledig voor gebouwd wordt. Het vertrekpunt is dus niet een bestaand paar schoenen, het vertrekpunt zijn jouw twee voeten. Elk apart, elk met hun bouw, lengte en asymmetrieën. Om een perfect beeld van beide voeten te krijgen, wordt eerst hun omtrek afgetekend en de breedte op verschillende plaatsen gemeten. Zijn er aandachtspunten? Dan worden foto’s getrokken om dit duidelijk te beoordelen. Nadien volgt er een afdruk voor de steunpunten. Als laatste wordt een 3D-scan genomen van de onderbenen en voeten in skihouding. Tot zover de metingen. Rest er op dat moment enkel nog de kleur van de schoenen te kiezen. De skischoenen van Hannes Strolz zijn er in enkele kleuren voor dames en heren, opvallend of neutraal. Er is geen jaarlijkse collectie met nieuwe kleurtjes of andere details. Je skischoenen zijn dus nooit uit de mode of van vorig seizoen. Het zijn blijvers. En daar zullen je voeten je dankbaar voor zijn.

Lokale productie, regionale grondstoffen, wereldwijde verdeling

Voor het productieproces komen de maten terecht in Oostenrijk, waar een exacte kopie van de voeten wordt nagemaakt als een driedimensionele houten mal met kurk. Deze dient als basis waarrond de buitenschoenen worden verwarmd en gevormd naar jouw voeten. Ook de leren binnenschoen wordt rond deze mal gemaakt, zonder naden aan de zijkanten, zodat er geen wrijving kan zijn. Omdat zowel de binnen- als buitenschoen rond dezelfde mal gebouwd worden, vormen deze één geheel en passen ze perfect in elkaar. Nergens zijn er openingen die schuring kunnen geven of het gevoel van te los te zitten. Deze skischoenen komen terug naar Free Style Sport voor de laatste stap naar perfectie. Jij trekt de schoenen aan en dan worden de binnenschoenen gevuld met een tweecomponenten- schuim dat uitzet om helemaal de anatomie van jouw voeten aan te nemen. Deze stap voelt best beklemmend rond de voeten, maar het is het claustrofobische gevoel meer dan waard. Na het uitharden zijn jouw op maat gemaakte skischoenen klaar voor gebruik.

100% resultaat

En dat gebruik is, eerlijk toegegeven, even een aanpassing. Want de eerste dagen op de piste ben je je wel bewust van je skischoenen door dat strakke, nauw aansluitende gevoel. Maar ’s avonds, na een dag intensief skiën, is er geen pijntje te voelen en van vermoeide voeten geen sprake. Pijnlijke enkels of knellende drukpunten die er vroeger waren, zijn niet meer te bespeuren. Doe je — om toch het verschil nog eens te voelen — je oude skischoenen weer aan? Die zijn tegen de middag weer gewisseld voor je nieuwe parels. Want de overbrenging van je krachten op je latten is met deze op maat gemaakte skischoenen onevenaarbaar en dat gevoel op de piste wil je nooit meer kwijt. Hannes Strolz-skischoenen worden enkel via erkende dealers verdeeld. Maak snel een afspraak op de website van Free Style Sport!

Free Style Sport
H.G. Dirckxstraat 54 / 4701 AZ Roosendaal
www.freestylesport.nl

Redacteur: Evi Pipers

Historische luxehotels

Als de muren van deze weelderige luxehotels konden spreken, dan zouden ze onvermoeibaar vertellen over hun glorieuze verleden. In de...
Lees meer

De mentelity games

Van 17 tot 23 maart 2024 worden in het Zwitserse Saas-Grund voor de vierde keer de Mentelity Games gehouden. Een...
Lees meer

Met de wagen op wintersport

Door de sneeuw rijden is iets waar we in de Lage Landen niet echt aan gewend zijn. Bij de minste...
Lees meer

Neem de (NACHT) Trein

Oude routes worden in ere hersteld en nieuwe verbindingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Op vakantie met de trein...
Lees meer

Sneeuwpret op vier voeten

Wij mochten het afgelopen winter zelf ervaren, onze hond mee op skivakantie. Wat begon als een onzeker avontuur, werd een...
Lees meer