Zuid-Tirol: hét wintersportparadijs

{“labels”:[],”rewrite”:{“with_front”:true}}

ZUID-TIROL: hét wintersportparadijs

Sneeuw, sport, natuur en gastronomie: zo ziet jouw Noord-Italiaanse vakantie in de Dolomietenregio’s Eggental en Seiser Alm eruit.

Noem Zuid-Tirol/Südtirol gerust het best bewaarde geheim van Noord- Italië. In het fenomenale Dolomietengebergte geniet je van een sneeuwzekere, zonnige wintersportvakantie. Je maakt er kennis met de gastvrije bevolking. En met hun heerlijke keuken en uitstekende wijn

Zuid-Tirol schotelt je ‘la dolce vita’ voor. En dat in combinatie met een portie gezonde berglucht en een adembenemend landschap. Via de kilometerslange skipistes, langlaufparcoursen, rodelbanen en wandelpaden ontdek je twee fantastische wintersportregio’s: de Dolomietenregio’s Eggental en Seiser Alm. En daar valt heel wat te beleven.

KRONKELENDE PISTES

Geoefende wintersporters hebben vast al van Obereggen gehoord. Samen met Carezza is Obereggen hét bekendste skigebied van de Dolomietenregio Eggental. Vooral ervaren skiërs vinden er een pak unieke uidagingen. Zo prijkt de Latemar er trots aan de horizon. Verschillende routes bedwingen deze reus. De Latemar Sixpack bundelt de zes beste en meest uitdagende pistes. Op dinsdag, donderdag en vrijdag zoef je zelfs na zonsondergang over de sneeuw. Vanop de skilatten of vanop de rodelbaan. In het familievriendelijke Carezza voert de König Laurin Challenge je 7,7 kilometer naar beneden. Deze spectaculaire afdaling is de langste van de streek. Het ongeloo ijke uitzicht onderweg krijg je er gratis bij. Je reist er namelijk naartoe met een gloednieuwe kabellift, die halt houdt in een ‘onzichtbaar’ tocht aan. De bestemming? De dromerige kerk van Sint-Valentijn. Daar laat je al je zorgen achter en maak je wensen voor het nieuwe jaar. Daarna volgt een heuse fakkeltocht richting de Zemmerhof-boerderij, waar boerin Paula traditionele gerechten klaarmaakt op een open vuur. VROEGE VOGELS EN NACHTRAVEN Wie graag vroeg uit de veren is, rept zich best naar Obereggen, in de Dolomietenregio Eggental. In maart opent de skipiste elke woensdagochtend om 9 uur de deuren. Dan glijd je als eerste over de verse sneeuw, nog voor het grote publiek arriveert. Je geniet in alle rust van een magisch, wit decor. Daarna schuif je aan voor een hartig ontbijt in de Oberholz Alpine Hut. Ideaal om je dag te starten!
Ben je eerder een avondmens? Dan legt Carezza je in de watten. Net voor zonson- Zuid-Tirol: hét wintersportparadijs Sneeuw, sport, natuur en gastronomie: zo ziet jouw Noord-Italiaanse vakantie in de Dolomietenregio’s Eggental en Seiser Alm eruit. station. Wist je trouwens dat de skigebieden Carezza en Obereggen erg duurzaam zijn? Om de natuur te beschermen, beperken ze hun impact op het milieu. Carezza streeft er zelfs naar CO2-neutraal te worden.

MET HET HELE GEZIN

Niet enkel in Carezza (Eggental) pro teer je van een hemelse vakantie met het hele gezin. Ook de Dolomietenregio Seiser Alm belooft je een onvergetelijke tijd. Vooral de lusvormige piste Seiser Alm Ronda valt bij groot en klein in de smaak. Deze sprookjesachtige route is makkelijk bereikbaar met de kabellift Seiser Alm vanuit Seis am Schlern/ Siusi allo Sciliar. Je stapt uit aan één van de zeven bergstations, waar je nóg meer plezier beleeft. Zo leeft het hele gezin zich uit in het Seiser Alm Snowpark of in het Kids’ Fun Park. Daar hou je spannende snelheidswedstrijdjes en kom je meer te weten over een geheime wereld van heksen en tovenaars …

GASTRONOMISCHE BELEVINGEN

Toe aan een pauze? Schuif dan aan tafel bij één van de vele gezellige berghutten. In de Dolomietenregio’s Eggental en Seiser Alm schotelen die je traditionele, Alpien-Mediterrane gerechten voor. Heel wat restaurants bieden een gastronomische keuken aan. Om duimen en vingers bij af te likken! Daarbij geef je ook je ogen de kost. Want adressen als Oberholz Alpine Hut en LOOX The Alpine Club brengen je een knap staaltje architectuur op duizelingwekkende hoogte. Deze winter organiseert de Dolomietenregio Seiser Alm een reeks culinaire wandelingen. Net boven Seis vat je een ontspannendetocht aan. De bestemming? De dromerige kerk van Sint-Valentijn. Daar laat je al je zorgen achter en maak je wensen voor het nieuwe jaar. Daarna volgt een heuse fakkeltocht richting de Zemmerhof-boerderij, waar boerin Paula traditionele gerechten klaarmaakt op een open vuur.

VROEGE VOGELS EN NACHTRAVEN

Wie graag vroeg uit de veren is, rept zich best naar Obereggen, in de Dolomietenregio Eggental. In maart opent de skipiste elke woensdagochtend om 9 uur de deuren. Dan glijd je als eerste over de verse sneeuw, nog voor het grote publiek arriveert. Je geniet in alle rust van een magisch, wit decor. Daarna schuif je aan voor een hartig ontbijt in de Oberholz Alpine Hut. Ideaal om je dag te starten! Ben je eerder een avondmens? Dan legt Carezza je in de watten. Net voor zonson-dergang neem je plaats op de kabelbaan die vanuit het centrum van Welschnofen/ Nova Levante vertrekt. Die voert je naar een hoogte van wel 2.337 meter. Daar eindigt de reis in Laurins Lounge. Een knappe berghut die je vanop de bovenste verdieping op een panoramisch uitzicht trakteert. Terwijl de zon richting de horizon zakt, doe je jezelf tegoed aan een smakelijk aperitief en een reeks culinaire hapjes.

NOG MEER WINTERSPORT

Ook naast de skipistes van Eggental probeer je heel wat wintersporten uit. Door dit betoverende landschap lopen verschillende uitgestippelde wandelroutes. Die gidsen je naar wintergroene bossen en uitgestrekte sneeuwvlakten. Wie van een nog grotere sportieve uitdaging houdt, zoekt de stevigere hiking paden op. Die bedwing je met een goed paar sneeuwschoenen aan. Vanop dedrie rodelbanen verken je Eggental aan hoge snelheid. Groot en klein lachen en gieren. En dat terwijl de Latemar en het Rosengarten- massief zich in alle schoonheid aan je laten zien.

LANGLAUF-HOTSPOT

Niet enkel skiërs, ook langlaufers halen hun hart op in de Dolomietenregio’s Eggental en Seiser Alm. De perfect onderhouden pistes voeren je maar liefst 240 kilometer door de Alpen. En dat tot op duizelingwekkende hoogte. Zo torenen sommige routes wel 2.200 meter boven de zeespiegel uit. Maar geen nood: ook wie minder ervaren is, kann hier terecht. De verschillende pistes zijn aangepast aan elk niveau. Zo vind je er altijd wel een activiteit helemaal op jouw maat.

NIET TE MISSEN EVENEMENTEN

In Eggental beleef je Kerstmis aan het meer van Karer. Prachtige sneeuw- en ijssculpturen, kerststalletjes en een koor creëren een gezellige sfeer. Op 20 januari langlauf je ’s nachts door de Dolomietenregio Seiser Alm, tijdens Moonlight Classic. Of je komt als toeschouwer heerlijk meegenieten. Supertip: maak in Carezza een ritje met de nieuwe, hoogtechnologische kabelbanen König Laurin en Tiers, de eerste cabriokabelbaan van Italië.

Sestriere l’universo per chi ama la montagna

Het universum voor wie van de bergen houdt … Via Lattea is een wereldbekend skigebied dat in de westelijke regio...
Lees meer

Skyalps jouw vleugels naar de dolomieten

In minder dan twee uur naar de Italiaanse Alpen? Met de luchtvaartmaatschappij SkyAlps vlieg je deze winter rechtstreeks van Antwerp...
Lees meer

Reconmended places by HIGHLIFE+

Aan de Sella Ronda komen de Ladinische, Italiaanse en Oostenrijkse cultuur met elkaar in contact. Alle drie hebben ze hun...
Lees meer

Een zondag in Alta Badia

In Zuid-Tirol is het de hele winter mooi, maar één dag in het jaar is het er extra speciaal. Dan...
Lees meer

Cortina d’ampezzo 10 extra redenen om te gaan

In het midden van de prachtige Dolomieten ligt Cortina d’Ampezzo, dé winterbestemming van de Italiaanse elite. Dit skigebied werd pas...
Lees meer