Home » Nieuws » Gratis Wifi in heel Ski Amadé print deze pagina

Gratis Wifi in heel Ski Amadé

De Oostenrijkse skiregio Ski Amadé heeft bijna al z’n liftstations en een deel van de bergrestaurants voorzien van Wifi hotspots.

Je hoeft je maar één keer in te loggen, en voor de rest van je vakantie heb je dan automatisch gratis internet in de buurt van die hotspots. In principe is dat in een straal van 150 meter rond de antenne, maar we hebben in de praktijk kunnen ervaren dat het signaal vaak een pak verder gaat.

Op deze manier kan je gratis je Facebook status updaten, foto’s doorsturen, je e-mail ophalen en zelfs Skypen. Voor sommigen gaat dit op een skivakantie misschien wat ver, maar voor digital natives is deze gratis internettoegang een heel grote plus.

Je kan de gratis wifi ook meteen gebruiken om de nieuwe mobiele app van Ski Amadé te downloaden. Deze is er voor zowel iPhone als Android toestellen. Zoals bij andere ski-apps, kan je de kaart van het skigebied bekijken, de weersvoorspellingen opvragen, enzovoort.

Maar deze toepassing is waarschijnlijk de eerste die je ook echt helpt bij het navigeren. Op basis van je skiniveau of andere voorkeuren kan je een skiroute laten uittekenen. Je kan je zo bijvoorbeeld naar een bepaald bergrestaurant laten leiden. De app zit nog in testfase, zodat er wel wat schoonheidsfoutjes in zitten, maar hij ziet er toch al veelbelovend uit.

www.skiamade.com

Gepost door bkoninckx op Tuesday, 7 February 2012

Nieuwsbrief ontvangen ?